•  0006 Keuken Closer
  • Carecooking
  • Carecooking2

MVO en duurzaamheid

CARE: CO2, Afval, Respect, Energie

Lekker eten vinden we belangrijk, maar ook maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid horen bij Care & Cooking. Dit komt terug in al onze kernprocessen, van inkoop tot bereiding en bezorging. Ons MVO-beleid is gebaseerd op vier pijlers: CO2, Afval, Respect en Energie (CARE).

CO2
Onze menu’s bevatten veel groen. We letten op ons energie- en waterverbruik en gebruiken bij voorkeur duurzame producten. Wij dringen ons energieverbruik terug door bijvoorbeeld slim met energiebronnen om te gaan. Van optimaal gebruik van onze keukenapparatuur tot koelceldeurbeleid. De restwarmte van onze koelsystemen draagt bij aan het verwarmen de keuken. Ons doel is om onze CO2-uitstoot ieder jaar te verminderen.

Afval
Derving en verspilling van voedsel zo veel mogelijk voorkomen, dat vinden we belangrijk. We werken met gescheiden afvalstromen en we hergebruiken verschillende grondstoffen. ReFood wisselt onze containers en verwerkt de organische resten in duurzame energie en meststof voor landerijen. Ook scheiden we papier, karton, folie, GFT en categorie 3-materiaal.

Respect
Voor elkaar en naar buiten. Plezier in ons werk staat centraal. We hebben een informele, open cultuur die ervoor zorgt dat onze medewerkers zich thuis voelen. Een prettige werkplek en een goede werksfeer dragen bij aan een laag ziekteverzuim. Met het koken op locatie geven we zo invulling aan de dagbesteding van onze cliënten en doen we actief mee in de maatschappij.

Energie
Volledige aandacht voor de energie en het leefmilieu. We houden bij groei en het vernieuwen van onze middelen rekening met duurzame oplossingen. Het milieu ontlasten is daar een belangrijk onderdeel van. Bijvoorbeeld bij het gebruik van auto’s en routeoptimalisatie. Maar ook het aantal leveringen van onze leveranciers beperken we tot een minimum. Daarnaast zijn wij printbewust, we bieden facturen en loonstroken digitaal aan.